Sanat toplumların en önemli dışa açılımlarını sağlayan kanallardır. Modern toplumlar sanatla, kültürle başka ülkelerin önüne çıkmakta, sanat ve kültürü gelişmiş toplumlar başka alanlarda da başarılı olmaktadır.

Sanatta öncelikle devletin sanat üzerinde baskı kurabileceği bütün yasa, yönetmelik ve düzenlemeler iptal edilecektir. Sanat özgür bir temelde, korkusuzca geliştirilecek, ifade, yayın özgür olacaktır.

Yaşam merkezlerinde spor salonları kadar sanat ve kültür merkezleri de yapılacaktır. Bu merkezler sadece sanatın seyredildiği değil, yapıldığı, öğrenildiği yerler haline gelecektir. Okullarla ve eğitimle sıkı bağları olacak ve öğrenciler sanat ve kültür faaliyetleri için bu merkezleri kullanabilecektir.

Bölgelerin tarihi özelliklerine uygun kent müzeleri, açık hava müzeleri, tarihi gören yerleri açılacak ve tarih aslına uygun biçimde mutlaka korunacaktır. Tarihi dokuyu, kültürü ve sanatı bozmanın ağır yaptırımları olacaktır.

Güzel sanatlar üzerindeki öğrenme, eğitim ve geliştirmeyi yavaşlatan her tür sansür kaldırılacaktır. Devlet bu alanlarda bekçilik yapar durumdan çıkarılacaktır.

Sinemanın bir endüstri haline gelmesi desteklenecek, bu konuda gerekli kolaylıklar başta sinema olmak üzere bütün dallarda sağlanacaktır.

İstanbul dünya sanat başkenti olarak sunulacak ve dünyaya açılan penceremiz haline gelecektir. Sanata kalıcı kaynaklar aktarılacak ve yerleşim birimlerinin sanat ve kültür birimleri toplumun en seçkin zeminleri haline gelecektir.

 

Aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşın.

 309 toplam okunma,  2 bugün okunma