Özlem Ağırman liderliğindeki Gelişim ve Demokrasi Partisi kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Yeni kurulan partinin hedeflerini Özlem Ağırman bakın nasıl anlattı?

İşte Gelişim ve Demokrasi Partisi’nden yapılan açıklama:

Tabandan ve demokratik örgütlenme modeli Gelişim ve Demokrasi Partisi kuruldu. Partinin kurucuları arasında siyasetin eski, bilinen ve ünlü isimleri yok, parti önümüzdeki ilk seçimlere katılmak için hazırlıklara hemen başlayacak.

Ülkemizin siyasi gerçekleri ve ihtiyaçları göz önüne alınarak kurulan Gelişim ve Demokrasi Partisi, her alanda eşitsizlik ve adaletsizliklere karşı halkı demokratik usullerle örgütleyerek mücadele etmek üzere kurulmuştur.

Mücadelesinin ilk evresi partinin tabana yayılması, demokratik, katılımcı ve halkçı bir yapıya ulaşma hedefidir. Var olan siyasi partiler maalesef demokratik geleneklerden uzaklaşmış, olması gereken özelliklerini kaybetmişlerdir. Yeni parti ihtiyacını besleyen asıl neden budur.

Siyasi partiler siyasi yaşamın bizce de en önemli aktörleridir. Anayasamıza göre de siyasi partiler “demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarıdır.” Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre bugün 103 parti kayıtlıdır. Biz 104. parti olarak kurulmuş bulunuyoruz.

Yeni kurulan partileri, siyasi hareketleri yeni oldukları, küçük oldukları için suçlayamayız. Belli siyasi görüşleri olan vatandaşlarımızın bir araya gelip oluşturdukları bu siyasi organizasyonlara, yeni partilerin kurulmasına saygıyla yaklaşıyoruz.

Önümüzdeki seçimlerde demokrasiyi geliştirip yaygınlaştıracak en önemli etken, eşit siyasi yarışı teşvik edecek düzenlemelere olan ihtiyaçtır. Partilere neden kuruldun diye sormak yerine, gelişmeleri, yaygınlaşmaları ve çok sesliliği sağlamaları için yasal zemin hazırlanması, topluma ulaşmaları için destek olunması gerekmektedir.

Previous PostNext Post